Rätt valuta på resan

Som tidigare beskrivits kommer det inte att vara helt lätt att veta hur du ska växla dina pengar för att få ut så mycket som möjligt av din reskassa i det land du kommer till. Här handlar det då om att på egen hand skaffa dig de kunskaper du behöver gällande de ekonomiska situationerna och de skiftande kurserna, för att du ska kunna göra det bästa valet på egen hand. Alternativt kan du lita på att det växlingskontor du går till ger dig det bästa rådet för din resa. Det finns dock vissa grundläggande saker du ska tänka på och ibland finns det helt enkelt inga alternativ.

När du ska åka till ett land inom EU som har euro som valuta, kommer du inte alls att behöva ställa några frågor. Här är europe-34323_960_720det helt klart att du växlar din reskassa till euro, eller så växlar du på plats i destinationslandet. Ska du resa till USA gäller det amerikanska dollar, vilket heller inte är mycket att tänka på. Ett annat stort resmål i Europa är England och här gäller det att växla till Brittiska pund, då de inte är med i den monetära unionen och således har sin egen valuta precis som Sverige.

Om du sedan ska till något annat land i Asien eller Afrika till exempel, kan det vara väl värt att ta reda på hur du ska växla för att få de bästa fördelarna på resan. Här är det många som väljer att växla i både euro eller dollar samt i destinationslandets egen valuta, för att de helt enkelt känner sig säkrare så. Efter erfarenheter som många redan gjort spelar detta inte så stor roll och det kan många gånger vara bättre att ha enbart den valuta som används i landet du kommer till eftersom det är där du ska spendera dina pengar.